SOSYAL MEDYA NEDİR? NEDEN ÖNEMLİDİR?

KADIN



Ey Fatıma… Ne söylenebilirdi ki senin hakkında? Sen ki Rasulullah’ın yüreğindeki can. Gidişlerin hammalesi bir hicran… Seni anlatmak; varlığını kelimelere sığdırmak demek… Var mı bu kadar kelime? Duruldum. Dünya kadınlar günü kutlanılıyordu dünyanın dört bir tarafında. Günün anlam ve önemine binaen söze Fatıma’dan başlamaktı dileğim. Kolay değildi Fatıma’yı yazmak, anlatmak.
Kolay değildi, Hz. Âdem’ in sevinci Havva’yı, Hz. İbrahim’i yalnız bırakmayıp hicret eden Sare’ yi Hz. Yusuf’a sevdalanıp aşkı anlatan Züleyha’yı. Ve Meryem… Bir iffet abidesi. Babasız bir çocuğun annesi. Rahman anlamamızı istiyor ki; kadın işte böyle bir makam. Bir kadın babasız bir çocuğu dünyaya getirecek ve bu kadın bir iffet sembolü olacak. Maide ile doyuracak. Bir peygamber doğuracak.
Rasullulah’tan ilk vahyin gelip korktuğu anda, sığındığı ve bütün malını Allah yolunda feda edip, Rasüllulah a yardım eden ilk mümin kadın Hz. Hatice’yi anlatmak...
Kadını ne tarihlere ne zamana sığdırabiliriz. O ki ayakları altında cennet olan kadın.
Her yiğidin arkasında bir kadın vardır. Her devletin kökünde kayı aşiretini yüzyıllara bağlayan bir Hayme Ana vardır. Bize bu toprakları Anavatan yapan Nene Hatun’u, Şehit Makbule’yi ve nice sayısızca Türk kadınının imanını, başarısını, hırsını, çabasını, bağışlayıcılığını, merhametini, milleti ve vatanına olan sevgisini sembolize eden Kurtuluş Savaşının kahramanları ve günümüzde canını dişine katarak çalışan mücahide kadınları kelimelere sığdırmak ne mümkün.
Bizler o ulvi, elleri öpülesi anaların evlatlarıyız. Ne mutlu bize! Ve halen görmekteyim kadınların gözlerindeki ana şefkatini, sevda yüklü yüreklerini, merhametini, bilgiliğini, önder kimliğini… Narin ve kırılgan olduklarından Rahman da onlara pek fazla sorumluluk yüklememiştir.
Günümüzde hala cephelere gözünü kırpmadan koşacak, oğullarının şehadet haberini bayram sevinci gibi kutlayacak kadınlar. Milletini çağlara taşımak için ilim yoluna girmiş, ilmiyle önder olan kadınlar, kızlar, evinin hizmetini sağlayan hizmetinde kusur etmeyen, dilini kötülüklerden muhafaza eden, Salih evlatlar yetiştiren, kadınlar nasıl anlatılır.
Allah’ın emaneti şuuru ile kadına yaklaşmak lazım gelir. Takva ile kuşanmak hem erkeğin hem kadının en güzel süsüdür. Kadınlara yapılan şiddet, küfür, hakaret ve her türlü edepsizliklere göz yummak ahlakımızda, dinimizde, kültürümüzde ve geçmişimizde olmamış, tam aksine toplumdan dışlanmıştır. Bize düşen de bu olsa gerek
Kadın demek; ana demek, kadın demek bacı demek, kadın demek vatan demek, kadın demek bize tutulan ayna demek, kadın demek cennetin anahtarı demek…
Darlığı, varlığa çevirecek kadar engin ve zengin bir gönlünüz var
Bağrınız elem ve har içinde olsa da ne çok varlığınız var
Canını Canan’a, vatanına, evladına, eşine, dostuna, yarine ram kılan kadınlar..
Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun.   

M. Furkan ÖNER 08.03.2018

Yorumlar